Asociatia Romana de Mediu
Asociatie de utilitate publica declarata prin HG 447 din 21 Iunie 2018
Certificat ISO14001
no.205340/A/0001/UK/Ro
member of

Despre | Agenda | Parteneri | Lista invitati | Inregistrare | Lista participantilor

SEMINAR
privind elaborarea planurilor de calitate/mentinerea calitatii aerului
Marti, 21 Iunie 2016, Bucuresti.
ORELE 09.30-16.00,
Universitatea Ecologica din Bucuresti, Strada Franceza 22, Bucuresti.

Asociatia Romana de Mediu, in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Universitatea Ecologica din Bucuresti va invita sa luati parte la seminarul privind elaborarea planurilor de calitate/mentinerea calitatii aerului.

Acest eveniment se va desfasura in data de 21 Iunie 2016, incepand cu ora 09:30 la Universitatea Ecologica din Bucuresti, Strada Franceza 22, Bucuresti.

Evenimentul va crea cadrul pentru dezbaterea legislatiei care prevede obligativitatea administratiei publice locale de a elabora aceste planuri precum si aspectele tehnice rezultate din metodologia aprobata prin HG nr. 257 din 15 aprilie 2015 privind aprobarea Metodologiei de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt si a planurilor de mentinere a calitatii aerului.

In acest context, invitatia se adreseaza principalilor actori implicati in elaborarea si evaluarea planurilor de calitate/mentinerea calitatii aerului si anume, reprezentanti ai administratiei publice locale (consilii judetene si primarii), autoritati de mediu si consultanti.

Reprezentantii Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului vor aduce clarificari privind prevederile legale in domeniu. Pentru a da consistenta discutiilor vor fi prezentate si dezbatute studii de caz privind planul de calitate a aerului dar si planul de mentinerea calitatii aerului deja aflate in faza avansata de elaborare.

Asociatia Romana de Mediu apreciaza ca intalnirea tuturor partilor implicate in elaborarea si aprobarea acestor planuri poate duce la realizarea obiectivului ca pana la finele acestui an toate planurile sa fie finalizate cu succes.